Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » 30 aprilie 2012, zi liberă! Vezi cine merge totuşi la lucru

30 aprilie 2012, zi liberă! Vezi cine merge totuşi la lucru 

Guvernul a decis ca ziua de luni, 30 aprilie 2012, să fie declarată zi liberă, a anunţat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Ziua liberă stabilită în 30 aprilie va fi recuperată în data de 5 mai 2012. Astfel, angajaţii din sectorul bugetar  nu vor lucra în zilele de 28,29, 30 aprilie şi 1 mai, decizia Guvernului având rolul de a cumula timpul liber din această perioadă.

Măsura nu se aplică angajaţilor din domeniile în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum şi magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 30 aprilie 2012 şi nici participanţilor în aceste procese.
În domeniul sanitar, în ziua de 30 aprilie, activitatea va fi asigurată în regim de sâmbătă şi duminică, respectiv la 30% din capacitate.

În ceea ce priveşte domeniul educaţiei, ziua liberă va fi recuperată în cursul săptămânii, a precizat Dan Suciu.

De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt, dispoziţiile hotărârii adoptate de Guvern pot fi aplicate şi angajaţilor din sectorul privat, în măsura în care partenerii sociali sunt de acord cu această decizie.

View My Stats