Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » 11 km de piste pentru biciclişti la Târgovişte

11 km de piste pentru biciclişti la Târgovişte 

Proiectul a fost deja depus la Administraţia Fondului de Mediu, în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile de 1,9 milioane de lei. Valoarea totală a investiţiei va depăşi 2,6 milioane de lei, diferenţa fiind suportată de administraţia locală.

Se vor amenaja trasee pe Calea Câmpulung, pornind de la sensul giratoriu de la Sala Polivalentă până la limita cu Pădurea Priseaca; pe strada Nicolae Bălcescu, de la Halta Teiş până la limita cu comuna Şotânga; pe Aleea Sinaia şi Aleea Mănăstirea Dealu, de la Podul Mihai Bravu până la calea ferată Târgovişte-Nord, precum şi în cele două parcuri.

Implementarea proiectului va avea ca efect şi îmbunătăţirea calităţii mediului, prin facilitarea transportului nepoluant şi diminuarea efectelor poluării aerului asupra mediului şi sănătăţii populaţiei, cauzate de emisiile de gaze de eşapament de la autovehicule.

„Am ales în special ieşirile din oraş şi parcurile «Chindia» şi «Mihai Bravu», fiindcă vrem mai întâi să-i obişnuim pe şoferi să-i respecte în trafic pe bicicişti, fără a-i pune pe cei din urmă în pericol. După ce vom reuşi acest lucru, vom extinde pistele şi pe alte străzi din oraş”, precizează primarul Gabriel Boriga.

View My Stats