Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 22, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Toti soferii din Romania trebuie sa-si schimbe permisul de conducere. Vezi de ce!

Toti soferii din Romania trebuie sa-si schimbe permisul de conducere. Vezi de ce! 

Soferii trebuie sa se pregateasca pentru un nou permis de conducere, ii anunta Ministerul de Interne, care supune proiectul de lege dezbaterii publice. Documentul va fi conform cu reglementarile Uniunii Europene. Informatiile continute trebuie sa fie codificate la fel ca in strainatate, asfel incat atunci cand va opreste politistul rutier pe o sosea din Europa, sa isi dea seama ce inseamna fiecare litera si cifra.
La prima vedere, noul permis de conducere nu pare diferit fata de cel vechi. Este insa putin mai lat, pentru ca au aparut informatii noi, care il vor insoti pe orice sofer in toata Europa. Mai intai, pe verso, au fost introduse trei rubrici pentru cei care au voie sa conduca tramvaiul, troleibuzul sau tractorul.
Apoi, la punctul 12, vor fi trecute resctrictiile sau informatiile suplimentare. De exemplu, daca purtati ochelari sau lentile de contact, in rubrica va fi trecut codul 01,06. Daca masina dumneavoastra a suferit modificari, precum pedala de acceleratie adaptata, o sa apara codul 25,01. Sau daca aveti o restrictie de a circula pe autostrada, apare un alt cod, 05.07. Toti conducatorii auto vor avea mentionat, insa, codul 05.08 care se refera la interzicerea consumului de băuturi alcoolice.
View My Stats