Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Târgoviștea și-a curățat străzile de zăpadă, acum se lucrează pe trotuare

Târgoviștea și-a curățat străzile de zăpadă, acum se lucrează pe trotuare 

Aproape toți muncitorii de la Direcția de Salubritate din cadrul Primăriei Târgoviște și de la EcoSal – societate aflată în subordinea Consiliului Local Târgoviște au fost mobilizați astăzi pentru a înlătura zăpada de pe trotuarele aferente celor mai importante artere rutiere din oraș.
Primarul Gabriel Boriga și cei doi directori nu au stat nici ei în birou și s-au aflat printre oameni, încercând să-i convingă și pe cetățeni să se alăture acestei acțiuni. Este vorba despre proprietarii de magazine și de târgoviștenii care locuiesc la casă.
”Nu avem atât de mulți oameni încât să poată să deszăpezească toate trotuarele din tot orașul. Salubritatea și EcoSal-ul lucrează, dar aș vrea ca și cetățenii să-i ajute pentru ca, în 24 de ore, orașul să rămână fără zăpadă. De mâine s-au anunțat geruri până pe 6 februarie ceea ce înseamnă că dacă nu vom da zăpada la o parte va îngheța și va fi destul de rău. Se lucrează cu efective complete și vă asigur că până mâine principalele trotuare din Târgoviște vor fi deszăpezite, iar cetățenii vor putea să circule în condiții de siguranță”, a precizat primarul Gabriel Boriga.
Pentru curățarea străzilor, s-au consumat 500 de tone de soluție salină, 80 de litri de motorină și 30 de metri cubi de nisip. Rezultatul – la Târgoviște circulația nu este îngreunată de zăpadă.
Nici pentru pietoni situația nu este extrem de grea, întrucât s-a împrăștiat material antiderapant pe toate trotuarele. În plus, cum spuneam, muncitorii lucrează de zor pentru a înlătura zăpada și gheața formată măcar din zonele extrem de solicitate.

Adriana Răceanu

View My Stats