Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 17, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Rețea de canalizare pentru romii din Prepeleac

Rețea de canalizare pentru romii din Prepeleac 

Pentru locuitorii din Cartierul Prepeleac, ziua de 3 mai va rămâne una memorabilă. Este momentul  demarării lucrărilor de realizare a rețelei de canalizare și, evident, intrarea într-o nouă eră, cea a civilizației.
Așa cum ne-a obișnuit în acești ultimi patru ani, primarul Gabriel Boriga s-a aflat la fața locului în momentul în care constructorul a demarat investiția.
”Ne aflăm în cea de-a treia etapă a proiectului de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare în municipiul Târgoviște, proiect finanțat de Uniunea Europeană. Săptămâna trecută am fost în zona Romlux și apoi în zona industrială a orașului. Astăzi, am ajuns în Prepeleac. Este doar începutul unei ample acțiuni de introducere a rețelelor de canalizare într-o zonă care până acum nu a beneficiat de aceste utilități. Vrem prin acest proiect să aducem toate zonele municipiului Târgoviște la standarde normale din punct de vedere al infrastructurii.
Constructorul și-a luat toate măsurile de a face lucrarea corect și în timp util sau chiar mai repede decât era stabilit. sper ca locuitorii acestui cartier să fie mulțumiți la finele lucrării, pentru că toți suntem egali și toți trebuie să avem aceleași condiții de viață”, a precizat primarul Gabriel Boriga.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Florin Popescu, a ținut să adauge că proiectul nu vizează doar Târgoviștea, ci toate orașele din județ. ”Mă bucur că a început această acțiune, pentru că banii europeni crează, iată, și locuri de muncă într-o perioadă atât de dificilă pentru economia națională. Vom continua lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare în toate orașele din județ. Săptămâna viitoare vom semna la Moreni contractul de execuție pentru stația de epurare. Din păcate, pentru rețelele de apă din Moreni, licitația este contestată, astfel încât locuitorii din Moreni vor trebui să mai aștepte circa o lună de zile până se dă rezultatul contestației”.
Profitând de faptul că astăzi au început lucrările pentru realizarea rețelei de canalizare în cel de-al doilea cartier locuit de etnici romi, Vasile Moise, președintele Partidei Romilor Pro Europa, și-a arătat susținerea pentru primarul Gabriel Boriga și președintele Consiliului Județean Florin popescu, doi oameni care s-au ținut de cuvânt și au făcut pentru romi tot ceea ce le-au promis în campania electorală din 2008.

Adriana Răceanu, Ion Obăgilă

View My Stats