Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO Razii și tone de alcool confiscate de polițiști

VIDEO Razii și tone de alcool confiscate de polițiști 

Sub coordonarea procurorilor din cadrul  Parchetului  de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa şi în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Tribunalul Dâmboviţa, au fost efectuate 15 percheziţii la sediile  şi punctele de lucru a 10 societăţi comerciale, ai căror administratori sunt suspectaţi de activităţi ilicite în domeniul producerii, îmbutelierii şi comercializării ilegale de alcool, băuturi alcoolice şi vinuri.
Percheziţiile au fost efectuate de poliţişti din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Dâmboviţa, Prahova şi Buzău, şi Direcţiei de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, fiind efectuate pe raza judeţelor Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi municipiului Bucureşti.
Cu această ocazie a fost identificată o instalaţie de producere alcool neautorizată, care nu era asigurată şi sigilată corespunzător, putând fi folosită la producţia ilegală de alcool,  o diferenţă în minus de aproximativ 50.000 litri alcool şi băuturi alcoolice, faţă de documantele financiar contabile.
Totodată, au fost identificate 1.200.000 litri vin vrac şi 10.000 sticle îmbuteliate cu vin pentru care nu se deţineau documente legale de provenienţă, precum şi cantitatea de 360 000 kg cereale, ce putea fi folosită ca materie primă  pentru producţia ilegală de alcool.
Se estimează un prejudiciu creat bugetului de stat în cuantum de aproximativ 500.000 euro, reprezentând accize, TVA şi impozit pe profit sustrase. În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală (art. 9 din Legea 241/2005), producere  şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 200 litri băuturi spirtoase (art.296 din Legea 571/2003).

Sursa: IPJ Dâmbovița

VEZI VIDEO

View My Stats