Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PSD cere înlocuirea directorului Finanţelor Publice Dâmboviţa

PSD cere înlocuirea directorului Finanţelor Publice Dâmboviţa 

Social-democraţii au înaintat această solicitare ministrului de Finanţe, Gheorghe Ialomiţeanu, după ce, spun aceştia, Dan Viorel Firică a avut un comportament jignitor faţă de o delegaţie a PSD Dâmboviţa, care dorea informaţii cu privire la repartizarea către primării a sumelor defalcate din TVA.

„Organizatia judeteana Dambovita a Partidului Social Democrat, informeaza opinia publica cu privire la comportamentul aberant al directorului Directiei Generale a Finantelor Publice Dambovita, Firica Dan Viorel, astfel:

1. Conform dispozitiilor art. 5 alin. 6 din Legea bugetului de stat pe anul 2011 “repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoare adaugata prevazute la alin. 4 pe comune, orase, municipii sectoare si municipiul Bucuresti, dupa caz, se face prin decizie a directorului Directiei generale a finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, dupa consultarea Consiliului judetean si primarilor si cu asistenta tehnica de specialitate a Inspectoratului scolar, in functie de numarul de elevi / prescolari si standardele de cost aferente si numarul de beneficiari ai serviciilor respective”.

2. In ziua de 10.01.2011, parlamentarii PSD , deputat Ion Stan, deputat Ana Gheorghe, senator Adrian Tutuianu, vicepresedintele Consiliului judetean administrativ Puscasiu Mihai, primarul comunei Sotanga Stroe Constantin vecepresedinte PSD, primarul comunei Anunoasa, Maricescu Constantin – presedintele Ligii Alesilor Locali ai PSD, s-au prezentat la sediul Directiei Generale a Finantelor Publice , la cabinetul directorului general Firica Dan Viorel pentru a intra in posesia datelor si informatiilor reglementate de art. 5 alin. 6 din Legea bugetului de stat. Prezenta delegatiei noastre a fost convenita telefonic in data de 07.01.2011.

Intr-o maniera aberanta, lipsita de minima decenta care ar trebui sa caracterizeze relatiile publice, confundand sediul institutiei cu domiciliul propriu, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice a conditionat participarea la discutii, opinand ca primarii nu au de ce sa participe la aceasta intalnire.

Fata de conportamentul jignitor manifestat, delegatia PSD a hotarat sa nu participe la discutii, aceasta fiind de fapt manifestarea unei atitudini discretionare de dispret fata de institutii si reprezentanti ai statului roman, respectiv unitatilor administrativ teritoriale.

3. Parlamentarii Partidului Social Democrat au sesizat Ministerul Finantelor Publice  pe domnul ministru Ialomiteanu Gheorghe cu privire la comportamentul domnului Firica Dan Viorel solicitand inlocuirea sa din functie, apreciind ca acesta confunda institutia publica cu mosia proprie si functia de director cu cea de vataf administrativ al propriei averi.

4. Organizatia Judeteana Dambovita a PSD cere domnului Firica Dan Viorel, sa-si dea demisia de onoare din functia pe care o detine de prea multa vreme, trecand dintr-un partid politic in altul, fiind expresia cea mai concludenta a traseistului politic, promotor nu al competentei ci al servilismului gretos, care a deprofesionalizat Administratia publica in Romania”, se arată într-un comunicat de presă al PSD remis redacţiei noastre.

View My Stats