Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PROIECTE EUROPENE DE MILIOANE! Dâmboviţa se dezvoltă cu fonduri nerambursabile

PROIECTE EUROPENE DE MILIOANE! Dâmboviţa se dezvoltă cu fonduri nerambursabile 

Astăzi, 31 octombrie, conducerea Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia a efectuat o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, ce a avut ca principal scop urmărirea lucrărilor la unele investiţii derulate cu fonduri europene.

Liviu Muşat, directorul Agenţiei, a fost însoţit în această incursiune dâmboviţeană de preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Ioan Marinescu şi, bineînţeles, jurnalişti din presa locală.

Prima descindere a fost la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte unde lucrările de reabilitare şi modernizare sunt în toi. Există speranţe ca această investiţie a cărei valoare se ridică la peste 83 de milioane de lei, deosebit de importantă pentru judeţul nostru, să fie definitivată în cel mult un an de zile.

Vizita a continuat apoi la Centrul Multifuncţiuonal de Resurse şi Servicii pentru Adulţi cu Handicap Dâmboviţa, al cărui beneficiar este Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa. Valoarea totală a proiectului este de 3.655 873 de lei. Lucrările ar trebui încheiate până în luna iulie 2014.

S-a ajuns apoi la Voineşti unde, în satul Gemenea-Onceşti, se execută ample lucrări de restaurare a bisericuţei din lemn, monument istoric, cu hramul Duminica Tuturor Sfinţilor. Practic, aici va fiinţa în următorii ani un adevărat complex cultural turistic, al cărui beneficiar este Primăria şi Consiliul Local Voineşti.

Aşa cum a precizat Gabriel Sandu Dănuţ, edilul localităţii, se doreşte ca Voineşti-ul să devină o zonă atractivă şi din punct de vedere turistic. Investiţia derulată aici depăşeşte patru milioane de lei.

La final, au fost vizitate două societăţi private care au beneficiat de finanţare nerambursabilă: Centrul Medical Prolife şi SC Flax Computers SRL.

View My Stats