Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Liceul Petru Cercel se europenizează în ritm alert

Liceul Petru Cercel se europenizează în ritm alert 

Primarul Gabriel Boriga a inspectat astăzi șantierul deschis la Liceul Petru Cercel, unitate de învățământ intrată într-un amplu program de reabilitare și modernizare cu fonduri europene. Edilul a vrut să vadă stadiul și ritmul lucrărilor. La final, s-a declarat mulțumit, întrucât investiția a depășit graficul propus, ceea ce înseamnă că va fi dusă la bun sfârșit mai devreme decât era programat.

Proiectul depășește 7 milioane de lei, din care fonduri europene nerambursabile 98% și o contribuție a Primăriei de doar 2%.

”Este unul din cele 10 proiecte pe infrastructura educațională pe care le-am accesat. Deja, două sunt terminate – liceul Carabella și Bălașa Doamna, care sunt predate. De asemenea, săptămâna viitoare vom tăia panglica inaugurală la Școala Paul Bănică. Avem Liceul Petru Cercel, unde suntem avansați față de graficul care fusese dat inițial de către constructor. O să mergem săptămâna viitoare la încă două licee, care se află în plină activitate de reabilitare – școala Normală și Liceul Voievodul Mircea. Așadar, în Târgoviște se lucrează!

Din păcate, se lucrează numai cu fonduri europene, pentru că celelalte fonduri sunt blocate de majoritatea USL din Consiliul Local. după cum puteți vedea, nu se asfaltează străzi, nu se reabilitează blocuri, pentru că este un blocaj total la nivelul Consiliului Local, însă fondurile europene nu ni le poate lua nimeni. De aceea, proiectele merg mai departe.

Îi asigur pe toți târgoviștenii că nu o să mă opresc în a face treabă, cu toate piedicile pe care le am în Consiliul Local, cu toată opoziția mai mult decât politică, ce încearcă să taie din dezvoltarea și din investițiile municipiului Târgoviște. Nu mă opresc și o să vedeți că târgoviștenii or să aibă în fiecare zi un oraș mai frumos decât a fost ieri”, a declarat primarul Gabriel Boriga.

View My Stats