Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 18, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Investiții de 13 miliarde de lei, recepționate la Pietroșița

Investiții de 13 miliarde de lei, recepționate la Pietroșița 

De săptămâna aceasta, locuitorii comunei Pietroșița au la dispoziție două obiective noi și importante pentru comunitartea locală. Un pod rutier în Dealu frumos și o punte pietonală peste râul Ialomița, în zona gării.  Valoarea totală a investiției depășește 13 miliarde de lei vechi.
Edilul localităţii, Leonard Dicu, a apreciat buna colaborare pe care administrația locală o are cu Consiliul Judeţean Dâmbovița și le-a vorbit oamenilor despre proiectele materializate sau aflate în derulare. ”S-a încheiat modernizarea Şcolii Pietroşiţa, o investiţie de 7,2 miliarde, şi construcţia unei grădiniţe noi, investiţie de 3,6 miliarde. S-a modernizat iluminatul public, o investiţie din bugetul local, de 5,3 miliarde lei. De asemenea, anul acesta am finalizat amenajarea sălii de sport. Tot anul acesta, au început lucrările de alimentare cu apă în satul Dealu Frumos, investiţie de aproape un milion de euro. Am depus un proiect pe 10.000 de km de asfaltare a 5 străzi, şi pentru modernizarea căminului cultural în satul Pietroşiţa prin Compania Naţională de Investiţii. Menţionez că pentru toate obiectivele amintite am avut parte de sprijinul deosebit oferit de Consiliul Judeţean Dâmboviţa”.
Prezent la recepție, Florin Popescu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, le-a dat localnicilor alte vești bune: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Compania Naţională de Investiţii, a aprobat şi finanţarea reabilitării Căminului Cultural din Pietroşiţa. Totodată, s-au alocat deja 8 miliarde pentru reţeaua de apă şi lucrările sunt în execuţie la Dealu Frumos.
”Pietroşiţa este o comună cu oameni harnici, recunoscută în zona de nord a judeţului. După cum a precizat şi primarul localităţii, s-a finanţat această investiţie prin OG 7, s-au alocat deja 8 miliarde pentru reţeaua de apă şi lucrările sunt în execuţie la Dealu Frumos. Totodată, aş vrea să dau şi o veste bună, aceea că  s-a aprobat şi la Compania Naţională de Investiţii, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului finanţarea reabilitării Căminului Cultural din comuna Pietroşiţa, o comună cu un nivel de cultură peste medie, având foarte multe monumente de patrimoniu”

Adriana Răceanu

View My Stats