Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Facilităţi oferite absolvenţilor în vederea angajării

Facilităţi oferite absolvenţilor în vederea angajării 

Absolvenţii instituţiilor de învăţamânt precum şi ai şcolilor speciale, în vârstă de minim 16 ani, înregistraţi în baza de date a AJOFM Dâmboviţa, în condiţiile în care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă egală cu un indicator social de referinţă, în vigoare la data încadrării.

Absolvenţii cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj şi se angajeză în perioada de acordare a acesteia, beneficiază tot din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu indemnizaţia pentru şomaj la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, până la expirarea perioadei de acordare, dacă nu s-ar fi angajat.

Totodată, îşi pot spori şansele de ocupare a unui loc de muncă şi prin participarea la alte servicii oferite de AJOFM Dâmboviţa:
– informarea şi consilierea profesională;
– medierea muncii;
– formarea profesională;
– consultaţă şi asistenţă pentru iniţierea unei afaceri;

Stimularea mobilităţii forţei de muncă, este o altă măsură activă promovată de Legea 76/2002 actualizată, care poate contribui la ocuparea absolvenţilor pe piaţa muncii.

În temeiul legii, se pot acorda prime de încadrare, respectiv de două ori indicatorul social de referinţă, în vigoare, în cazul în care persoana se angajeză la o distanţă mai mare de 50 de km faţă de domiciliu şi de şapte ori indicatorul social de referinţă, în vigoare, dacă îşi schimbă domiciliul ca urmare a angajării.

Bursa locurilor de muncă, o măsură activă dintre cele mai agreate de public, va fi organizată pentru absolvenţi de către AJOFM Dâmboviţa şi în acest an la data de 28 septembrie.

View My Stats