Știri, Muntenia-Sud, România|marți, aprilie 29, 2025
Sunteți Aici Home » SOCIAL » „Fabrica de bine”, un proiect în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi

„Fabrica de bine”, un proiect în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi 

Proiectul se desfăşoară pe durata a 32 de luni şi are ca finalitate înfiintarea a şase întreprinderi sociale în cinci din cele opt regiuni de dezvoltare ale României: Bucureşti şi Ilfov, Centru, Nord-Est, Sud-Vest Olteniaşi Sud Muntenia. Astfel, până în februarie 2013, proiectul va crea 150 de noi locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţişi persoane care trăiesc din venitul minim garantat.

Momentan, a fost realizat un studiu, care să constituie baza acţiunilor viitoare. Concluzia desprinsă este că managerii români nu angajează oameni care suferă de diferite dizabilităţi.

Asta deşi 95% dintre respondenţi din zona Muntenia consideră că persoanele cu dizabilităţi sunt total dedicate muncii lor, efectuând activităţile în care sunt implicate la fel de bine ca o persoană fără probleme.

“Rezultatele studiului nostru arată faptul că dorinţa, capacitatea şi pasiunea pe care o depun persoanele cu dizabilităţi în munca de zi cu zi, este recunoscută de către colegii şi şefii lor.Ne dorim ca angajatoriisă realizeze că avem de-a face cu un potenţial neexploatat şi săofere acestor persoane posibilitatea de a obţine, cu demnitate un venit. Economia socială oferă o soluţie pentru crelterea ratei de angajare a acestor persoane vulnerabile social şi, sperăm ca exemplul proiectului nostru, “Fabrica de Bine”, să fie preluat de cât mai mulţi actori sociali şi economici”, a declarat Anca Ştefan, managerul proiectului.

În România nu s-a înţeles că economia socială răspunde nevoii de ocupare a forţei de muncă, punând accent pe integrare socială şi nu pe asistenţă socială. Ea se bazează tocmai pe capacitatea membrilor unei comunităţi de a se coagula şi de a se constitui într-o formă de organizare economică.

View My Stats