Știri, Muntenia-Sud, România|luni, octombrie 14, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Liberalii au început demersurile pentru schimbarea prefectului Ion Marinescu

DÂMBOVIŢA: Liberalii au început demersurile pentru schimbarea prefectului Ion Marinescu 

Liberalii dâmboviţeni i-au mandatat, în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean de joi – 14 ianuarie 2016, cu unanimitate de voturi, pe cei doi copreşedinţi – deputaţii Iulian Vladu şi Ludovic Orban, să-i ceară premierului Dacian Ciloş schimbarea prefectului Ion Marinescu, pe care-l acuză că a lucrat în folosul PSD, dovedind că nu are capacitatea să se detaşeze de partidul care l-a propulsat. Din punctul de vedere al liberalilor, haosul din administraţie, abuzurile şi gravele încălălcări ale legii din judeţul Dâmboviţa îi sunt imputabile prefectului Ion Marinescu.

Dincolo de aceste argumente, spune Gabriel Plăiaşu – purtătorul de cuvânt al PNL Dâmboviţa, schimbarea reprezentantului Guvernului ar avea menirea de a asigura „condiţiile de echilibru şi echidistanţă în alegerile locale şi parlamentare. Concret, Ioan Marinescu aparţine PSD. Legea prefecţilor este o struţo-cămilă care ne-a umplut de înalţi funcţionari publici. Pe mine, dacă mă pune prefect, nu se poate spune că nu sunt liberal, chiar dacă îmi dau demisia din partid. Asta e legea în România, este strâmbă”, a punctat Gabriel Plăiaşu.

Din punctul de vedere al purtătorului de cuvânt al PNL Dâmboviţa, legislaţia trebuie să fie schimbată, astfel încât să nu ne mai minţim că prefecţii ar fi apolitici, ci dimpotrivă să fie asumaţi de partide şi să plece odată cu guvernul pe care-l reprezintă.

Cât priveşte zvonurile că Dacian Cioloş va desemna un prefect din rândul liberalilor (Iancu Caracota, Aurelian Popa, Mihail Drugă), Plăiaşu spune că PNL nu pretinde această funcţie, pentru că Guvernul României este unul de tehnocraţi. Afirmaţia purtătorului de cuvânt a fost întărită de prim-vicepreşedintele Gabriel Grozavu, care a explicat că viitorul prefect de Dâmboviţa trebuie „să nu fi făcut politică; să aibă experienţă reală în administraţie; să fie măcar funcţionar public, dacă nu se poate înalt funcţionar public”, plus că este obligatoriu să fie din judeţul Dâmboviţa.

View My Stats