Comuna Braniştea va fi desfiinţată şi dată de oraşul Titu
Conform deciziei Consiliilor locale de la Titu şi Braniştea, în cele două localităţi urmează să se organizeze un referendum, populaţia fiind consultată cu privire la desfiinţarea comunei Braniştea şi includerea ei ca parte componentă a oraşului Titu.
La Titu, au votat pentru acest proiect toţi consilierii locali, indiferent de culoarea politică. La Braniştea, s-au opus cei de la PSD şi PNL, însă referendumul tot va avea loc, voturile PDL fiind suficiente pentru ca hotărârea să treacă.
Viceprimarul Adrian Alexandru crede că desfiinţarea comunei Braniştea ar fi echivalent cu o umilinţă. „Alţii s-au zbătut şi au înfiinţat localităţi cu 1.500 de locuitori, iar la noi se doreşte desfiinţarea unei comune cu 4.700 de oameni. Nu mi se pare normal. Comuna Braniştea a existat ca unitate administrativ-teritorială de sine stătătoare înainte de 1900. Practic, noi am stat la baza înfiinţării oraşului Titu”, spune edilul de la Braniştea.
De partea cealaltă, iniţiatorul proiectului, primarul oraşului Titu, Ilie Dinu, afirmă că vor apărea multiple avantaje, din punct de vedere material. „Avem serviciile care se întind dintr-o parte în alta a Braniştei, ceea ce ar însemna că vor apărea consumatori pentru apă-canal, iar preţul va scădea. Al doilea motiv. Accesarea fondurilor europene. Una este să ceri bani pentru 10.000 de locuitori, alta pentru 15.000. Apoi, proiectul Primăriei Titu privind centura ocolitoare trece, trei sferturi, pe teritoriul Braniştei şi ca să-l putem pune în valoare trebuie gestionat unitar”.
Data organizării referendumului va fi stabilită de Prefectura Dâmboviţa.