Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Centrale termice de scară sau subvenţie de la Primărie? Spuneţi-vă părerea!

Centrale termice de scară sau subvenţie de la Primărie? Spuneţi-vă părerea! 

Consiliera municipală Cornelia Paraschiv vrea să propună în plenul Consiliului Local o soluţie de scădere a costurilor la încălzire pentru iarna viitoare, mai ales că Guvernul a anunţat deja că renunţă la subvenţia pe gigacalorie.

„Soluţia pe care eu o gândesc este destul de simplă şi la îndemână. Administraţia locală trebuie să intermedieze o discuţie între locatari, forurile de conducere ale asociaţiilor de proprietari şi distribuitorii de centrale termice şi să găsească o variantă pentru montarea unor centrale termice de scară, investiţie pe care oamenii să o achite în rate lunare, timp de doi-trei ani. Fără intervenţia băncilor, ci doar cu garanţia Primăriei şi a Consiliul Judeţean”, spune Cornelia Paraschiv.

Primarul Gabriel Boriga împărtăşeşte ideea, însă nu crede că se poate realiza din vorbe. „Trebuie ca doamna consilier să prezinte un studiu de fezabilitate, cu indicatorii tehnico-economici, să vedem costurile, cine se înhamă la acest proiect şi apoi se va decide. Urmează să am o consultare cu aleşii locali şi, printre altele, voi aborda şi problemele de la Termica SA, să găsim o soluţie pentru iarna care vine”, afirmă edilul.

View My Stats