Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 18, 2024
Sunteți Aici Home » OPINII » Blocajul, ca activitate

Blocajul, ca activitate 

Consiliul Judeţean Dâmboviţa este blocat. De orgolii, interese de partid, unse cu un pic de untură din borcănelul cu eticheta ne pasă de cetăţeni. Asistăm la meciuri politice. Care pe care. Cine pe cine.

Ion Stan de la PSD încearcă să-i facă mai nărăvaşi pe consilierii judeţeni ai partidului. Anul trecut, mai mult au… somnorit-o. Au păscut pe lângă PDL. Ce s-a putut! Nu i-a cuprins deloc năduşeala.
Liberalii, cam la fel. Au ieşit mai mult în peisaj cu apa lui nea Nae. PDL-ul a mers brici. Maşină de vot, ce mai! Ce atâtea întrebări, speculaţii, consum de neuroni! Mâna sus şi gata. Ne aşteaptă afacerile, fonduri europene, energie electrică, pâine.

Acu’, cică s-a îngripat motorul. Urlă firmele că nu le mai vin banii. Stau pe loc investiţiile. Primarii le-au promis prietenilor care le încropesc lucrările că le aruncă banii în conturi, iar acum nimic.

Dezbaterea publică pe tema blocajului s-a consumat într-o atmosferă de comedie. Oratori slabi ai elitei politicii dâmboviţene s-au îngrămădit să ia cuvântul şi să nu spună nimic. Ba, chiar şi-au pus şi semnăturile pe un document care nu are decât o valoare electorală.

Războiul rozelor continuă. Săbii multe, pâine puţină!

Ion Obăgilă

View My Stats